duminică, 26 martie 2017

Tort simplu

 


Inițial am vrut să coc tortul ”Romanița africană” dar nu am avut toate ingredientele, de aceea am improvizat și am creat un tort din productele pe care le-am avut la îndemână.
Este un desert care nu bate la buzunar, foarte simplu și rapid de realizat.
Este perfect pentru micul dejun.


Ingrediente:

 

pandișpan:

5-6 ouă
150 g zahăr
1 praf de copt
1/3 linguriță de bicarbonat stins cu 30 ml oțet
1 praf de sare
80 g cacao
60 g ulei
vanilie (opțional)
200 g făină

umplutură:

1l smântână grasă
150 g zahăr
150 g dulceață de piersică cu portocală
vanilie (opțional)
gelatină 2 pliculețe
mac 100 g
fructe, nuci (opțional) 



Mod de preparare:

Pandișpanul se prepară foarte ușor și rapid.


Ouăle se bat cu mixerul adăugând praful de sare și tot zahărul timp de 5-7 minute, apoi se adaugă restul ingredientelor și se mixează până când primim o compoziție omogenă.

 

 


Se pune la copt la 180 de grade C pentru 40-50 minute independență de rola pe care o aveți. Dacă e gata se poate de verificat cu un chibrit sau o scobitoare, dacă iese curată, atunci pandișpanul nostru este gata.

În timp ce se coace pandișpanul pregătim umplutura.

Punem gelatina într-o farfurie adâncă și îi adăugăm 100 ml de apă rece, o lăsăm să se umfle.

 

Se amestecă smântâna cu zahărul și se lasă 5-10 minute să se dizolve zahărul, apoi adăugăm dulceața, macul, fructele omogenizăm.

 

Peste 10-15 min topim gelatina în microunde folosind metoda impulsurilor scurte a câte 10-15 sec pentru ca să nu fiarbă, iar granulele gelatinei să se topească. Apoi o adăugăm în umplutură.
După ce scoatem pandișpanul din rolă și se răcește, îl secționăm în 3 părți, una mai subțire decât celelalte 2,  eu am tăiat vârful pandișpanului care a plesnit, apoi l-am tăiat cuburi și le-am adăugăm în umplutură.

Pentru coacerea pandișpanului am folosit o formă de 21 cm în diametru, tot în ea am strâns tortul.









 





O parte din pandișpan l-am aranjat la fundul formei, apoi am turnat toată umplutura și deasupra am pus cealaltă parte a pandișpanului. 






 







A stat la frigider minim 8 ore și gata.

Înfrumusețăm cum ne place, topim o ciocolată și o turnăm deasupra.












Deliciu pentru un capriciu!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu