luni, 13 martie 2017

 Beleași

 sau

Pateuri cu carne



Cei din Republica Moldova mă vor înțelege!!!

Cine n-a gustat astfel de pateuri în copilărie? Rețeta lor vine din bucătăria asiatică, țările care au fost în fosta URSS știu rețeta acestui pateu aromat și pufos.


Vom avea nevoie de:

Pentru a coace multe pateuri eu am folosit:
 


2 kg de aluat cu drojdii făcut pe smântână, se poate și aluat cu drojdii simplu, dar nu vor fi pateurile la fel de gustoase. Aluatul se frământă de 2 ori, pentru a căpăta o textură fină și pentru a scoate bioxidul de carbon format în interior. Voi puteți înjumătăți ingredientele.


Coca se împarte în bile de aceeași mărime și se lasă sub un prosop încă 20 de minute să se mai umfle, în acest răstimp pregătim umplutura:

 

La 1 kg tocătură de vită
2 cepe
sare
piper
bazilic mărunțit
1 ou
3 linguri de lapte

Ceapa, laptele, oul, sarea și piperul, bazilicul le-am omogenizat în blender, iar masa primită am amestecat-o cu carnea tocată. Și umplutura este gata, un pic se schimbă la culoare, deoarece ceapa marinează, oxidând un pic tocătura.

 

Trecem la treabă:

 

Întindem cu sucitorul fiecare bilă de aluat și punem umplutura la mijloc, prindem cu degetele marginile și le formăm în falduri pe circumferință ca să fie mijlocul dezgolit.

 

 Mai lăsăm pateurile să se odihnească 10-15 minute ca aluatul să se mai ridice, depinde de temperatura camerei, apoi punem la prăjit.  Prăjim de la început partea de sus, să se prindă o cojiță, ca să nu iasă sucul cărnii, apoi când se rumenește întoarcem pateul, flacăra aragazului trebuie să fie medie, pentru ca umplutura să se pregătească bine.


Punem o tavă cu ulei la încălzi, se prăjesc în ulei mult.

Sunt foarte pufoase, gingașe, suculente și aromate. Mirosul îmbietor te doboară.
Poftă mare!

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu