Caramelă.
Caramelă delicioasă, foarte ușor de preparat, din ingrediente puține.
Vom avea nevoie de:
250 g zahăr
50 ml apă
60 g unt
70 ml lapte sau frișcă
vanilie (opțional)
Zahărul și apa se pun la foc mediu într-un vas din fontă să nu se ardă înainte de a fi gata. Se lasă 10 minute la foc mediu să se topească bine cristalele de zahăr și să se formeze caramela, amestecăm abia după 5 minute.
Apoi adăugăm untul, omogenizăm și după adăugăm laptele și mai fierbem circa 5 minute. Să nu vă speriați că iese lichidă, deoarece la răcire devine mai densă.
Eu mai adaug un praf de sare și capăt un gust deosebit.
Această caramelă se poate servi cu clătite, blinii sau orice desert vă place.
Vă asigur, o să vă lingeți pe degete!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu