joi, 16 martie 2017

Pandișpan de ciocolată

or

Chocolate cake

 

La fel este o rețetă simplă, economă, iar pandișpanul gata are un gust irepetabil, foarte delicios.
Ingrediente:

 
250 g făină
1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
55 g cacao
300 g de zahăr
2 ouă
60 g unt
60 g ulei vegetal
2 lingurițe de extract de vanilie
280 g lapte
1 lingură de oțet de vin

Rețeta trebuie respectată în totalitate, de altfel nu iese așa cum ar trebui. Nu se poate de schimbat rețeta!!!

Eu aleg mereu cacao foarte întunecat, la preț convenabil și foarte gustos.

Pentru început amestecăm ingredientele uscate, făina, zahărul, cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea, omogenizăm cu spatula, după care adăugăm laptele, uleiul untul, ouăle și omogenizăm cu mixerul și abia la urmă adăugăm oțetul și din nou omogenizăm. În rolă acest pandișpan trebuie să se coacă la 160-170 grade C în jur de 50-60 de minute, independență ce rolă aveți.



 

 

 
Forma care trebuie folosită pentru coacere nu trebuie să depășească 18-20 cm în diametru pentru a primi un pandișpan cât mai pufos, eu am luat 28 cm în diametru.

Gustul acestui pandișpan este fantastic! Nu necesită însiropare, foarte gustos, puhav și gingaș.

 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu