sâmbătă, 11 martie 2017

Cheese cake
fără coacere


Un desert delicios și foarte ușor de preparat. Atunci când nu ai bani de ingrediente sofisticate și vrei să pregătești ceva delicios și rapid, eu recomand acest desert.
 Ușor, rapid, gustos!

O să vă demonstrez cum poți face un cheesecake din ingrediente accesibile ca să iasă un desert la fel de gustos precum este originalul.

Vom avea nevoie de următoarele producte:


1kg brânză grasă
zahăr sau dulceață
1 pachet de vanilie
2 pachete de gelatină
300 g smântână grasă 20 de procente
300 g de lapte
500 g biscuiți de ciocolată
150-200 g unt

Ingredientele sunt calculate pentru o formă destul de mare, circa 28 cm în diametru, pentru a face un cheesecake mai mic înjumătățiți ingredientele.

Mod de preparare:

Biscuiții se mărunțesc în blender, eu nu i-am mărunți foarte tare. Apoi se adaugă în ei untul topit și amestecăm până când primim o masă omogenă, pe care o punem în formă, și o presăm bine.


  Gelatina o pregătim, 2 plicuri de gelatină și 50 ml de apă, trebuie să stea 10 min să se umfle.

Apoi brânza, smântâna, vanilia, laptele și zahărul (sau așa cum am făcut eu, am omis zahărul, dar am adăugat 700 g de dulceață de piersică) punem în robotul de bucătărie și omogenizăm masa până când primim o consistență fină. Topim gelatina la abur fierbinte sau în microunde, dar atent să nu fiarbă. Apoi adăugăm gelatina în crema din brânză și omogenizăm cu spatula. După, turnăm crema în formă și lăsăm la rece, mi-a luat 2 ore să se prindă.









Scoatem atent din formă cheescake-ul nostru și îl înfrumusețăm după plac.  Eu am folosit ciocolată și caramelă preparată de mine.



Servim cu plăcere!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu