Parizer vegan
sau
Salam de post
Am râs atunci când am descoperit această rețetă în rețelele de socializare și după ce am încercat să o prepar, zâmbetul meu a dispărut atunci când am gustat salamul pregătit, deoarece are gustul unui salam făcut din ”carne” sau parizer clasic. Nu știu, ne mint producătorii sau poate e chiar mai bine așa, mai sănătos...
Pentru a prepara acest salam vom avea nevoie de:
500 g năut fiert
sare, piper după gust
50 ml ulei
sucul unei sfecle roșii
usturoi
ciuperci și ceapă călite (opțional)
gelatină agar-agar adică gelatină vegetală.
diverse mirodenii
coriandru, bazilic, piper, paprica, etc orice condiment vă plac
Năutul se pune la înmuiat minim 6 ore, apoi se fierbe până devine foarte moale, în jur de 1 oră și jumătate, la foc mediu.
Gelatina se pune la înmuiat în 50 ml de apă rece, apoi se diluează cu apă fierbinte, eu am luat apa din năut. Dar aici este un moment interesant, să fiți atenți la cantitatea gelatinei, să cântăriți masa produsului primit și să adăugați gelatina necesară pentru ca salamul să fie destul de solid, dacă puneți mai puțin decât trebuie atunci salamul nu va avea formă solidă. Mai bine să urmați instrucțiunea de pe pliculeț.
Eu am adăugat mai mult suc de sfeclă decât este indicat în rețetă, de aceea am căpătat o astfel de culoare întunecată, voi deja veți regla nuanța dorită.
Toate ingredientele se omogenizează bine în blender până căpătăm o pastă fină.
Apoi găsim câteva vase în care să punem viitorul salam, care deja miroase îmbietor. Eu am găsit un vas de la blender și o sticlă din plastic căreia i-am tăiat vârful.
Totul este dat la frig și gata, așteptăm minim 3 ore!
Ce să zic, foarte mult se aseamănă cu un salam obișnuit, aceleași arome, dar și textura. Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu