Galușchi
din cartofi
(rețetă de post)
Se spune că este o rețetă poloneză, dar o pregătesc și ucraineni și rușii și bielorușii. Popoarele slavone, dar sunt sigură că se poate de regăsit această rețetă în diverse bucătării ale lumii.
Foarte ușor de pregătit și foarte gustos.
Ingrediente:
cartofi fierți
amidon de cartof
sare, piper
orice condiment vă place
Mod de preparare:
Fierbem cartofii, apoi îi dăm prin răzătoare, anume îi răzuim prin cele mai mici găurele.
Adăugăm amidonul și condimentele.
Creăm aluatul, îl frământăm pe parcurs adăugând amidon până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. La 7 cartofi mari am folosit circa 250 g de amidon de cartof.
După formăm cârnăciori din aluat și îi tăiem, ca să putem forma biluțe. În mijlocul fiecărei biluțe apăsăm cu degetul.
Apoi imediat cerculețele se pun la fiert în apă cu sare, se aruncă în apă atunci când începe să fiarbă.
Eu am fiert circa 10-15 minute, se ridică toate cerculețele deasupra apei.
Apoi le-am servit cu ceapă prăjită amestecată cu busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu