Câvârma
sau
plăcintă găgăuză
pe bază de lavaș
Una dintre cele mai gustoase plăcinte mâncate de mine vreodată, dar cred că este apreciată de mulți oameni, deoarece plăcinta are un gust fin, este suculentă și se mănâncă foarte repede, cât ai clipi din ochi!
Se prepară foarte ușor și la fel de rapid. Fiind în ospeție în Gagauz-Yeri am gustat această plăcintă și mi-a plăcut atât de mult încât am cerut rețeta. Când o să prepar această rețetă de la început până la sfârșit o voi posta, dar aici avem o rețetă pentru gospodinele grăbite. Dar gustul este la fel de superb!
Pentru o tavă vom avea nevoie de:
Lavaș 3 bucăți mari
Umplutura:
0,5 kg brânză de vaci
sare
verdeață
2 ouă
100 ml lapte
50-100g brânză de oi
Pentru ungerea plăcintei:
5 ouă
500 g smântână
200 ml lapte
sare
Mod de preparare:
Lavașul se întinde pe masă orizontal, jumătate se unge cu umplutură, cealaltă parte se pune deasupra, iar apoi se creează cu degetele cute, este foarte ușor de pregătit. Se pune în tavă.
Deasupra se toarnă smântâna amestecată cu ou, sare și lapte, turnăm să fie acoperită plăcinta, se lasă 10 min să se îmbibe un pic. Apoi merge la cuptor pe 20-30 de minute la 180-200 grade C independență de rolă.
O savurăm fierbinte, e cel mai gustos să fie caldă!
Poftă mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu