Omletă pufoasă
pentru
un
mic dejun
cu zâmbete
Uneori copiii și preadolescenții nu doresc să mănânce dimineața, nu insist nici eu, dar se poate de great atmosfera de bună dispoziție dis-de-dimineață și dacă ceva ce face din dragoste zâmbetele și pofta de mâncare nu se lasă mult așteptată.
O omletă simplă și apetisantă, cu minim ingrediente.
Vom avea nevoie de:
3 ouă
sare
piper
pentru înfrumusețare
tofu
pâine prăjite
legume
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Batem bine albușurile sarea și piperul într-o spumă densă, cu telul sau mixerul. Condimentați după bunul vostru plac.
Apoi găsim o formă sau un inel culinar de diametru mic, eu am avut o formă a cărei bază se scoate. O ungem cu ulei sau unt, după cum vă place. Tigaia o călim și o lăsăm la foc foarte încet, punem forma pe ea.
Apoi adăugăm jumătate de albușuri bătute și punem deasupra gălbenușurile întregi.
Puteți omite gălbenușurile în caz dacă nu vă plac și să fie mai puțin colesterol. Deasupra gălbenușurilor așezăm cealaltă parte a albușurilor și prăjim la foc foarte încet pe o parte și pe alta circa 4-5 minute independență de aragaz, flacără, grosimea stratului de albușuri. În fine, prăjim încât să nu ardem și să fie numai bun de mâncat, până când nu este gata. Puteți prăji mai puțin timp în caz dacă vrem gălbenușuri moi, lichide.
Am prăjit câteva bucățele de pâine, puteți folosi orice pâine vă place. La fel am rumenit câteva bucățele tofu sau orice cașcaval vă place. AM înfrumusețat cu legume.
Iată! Zâmbetul omletei)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu