Fortune cookie
sau
Prăjitură cu răvaș
De mult timp mă tot întrebam cum se face acest desert interesant. Am studiat câteva rețete și am încercat să le pun în practică. Este cert că mi-a reușit abia din a doua încercare, trebuie de format consistența corectă a aluatului.
Vom avea nevoie de:
2 albușuri de ou
100 g zahăr
120 g făină
un praf de sare
vanilie (opțional)
4 linguri de ulei
3-4 linguri de apă
1 lingură de amidon (de dorit de porumb)
Fiind un desert interesant care conține în sine un răvaș, necesită o experiență pentru a crea această prăjiturică în formă de scoică.
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi batem albușurile cu sare până nu se face un pic de spumă, apoi adăugăm zahăr pe parcurs și batem la viteză mare să primim o masă densă, care s-a mărit în volum de 2-3 ori.
Următoarea etapă adăugăm uleiul, apa și omogenizăm, iar apoi adăugăm făina și amidonul date prin sită, omogenizăm cu o spatulă, trebuie să primim un aluat mai dens decât cel pentru clătite. Aici va fi nevoie să vă folosiți și intuiția și să nu vă decepționași în caz dacă nu vă reușește din prima.
Desenăm cu creionul pe pergament câteva cercuri și apoi le umplem cu aluat, foarte atent, eu am mânuit cu lingura.
În prealabil pregătim rola, temperatura la 180 de grade, și le lăsăm să se coacă 5-6 minute, atunci când vedem că se rumenesc mărginuțele. Le scoatem cu spatula de pe pergament căci este fierbinte și trecem rapid la treabă.
În fiecare cerculeț punem răvaș și îl îndoim în jumătate, iar forma scoicii o facem boțind prăjitura de marginea unei căni, apoi le punem în vase mici, eu am folosit cănuțe, în așa mod ele se vor usca și nu-și vor pierde forma. Trebuie de lucrat repede ca să nu se răcească ceilalți blinii și va fi imposibil de creat o formă.
Eu m-am jucat mult până am căpătat experiență, nu am fotografiat cum formez scoica, deoarece eram singură, nu avea cine să mă ajute. Poate altădată mai adaug la rețetă poze.
Îmi place ideea acestor biscuiți, sunt crocanți, sunt gustoși și conțin un mesaj!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu