luni, 13 martie 2017

Mujdei

sau 

sos din usturoi


Această rețetă am căpătat-o 10 ani în urmă. Mujdeiul îl fac foarte des, deoarece se potrivește la orice tip de carne. Îl folosesc ca sos, folosesc la marinarea cărnii, peștelui, dressing pentru salate și diverse bucate. Este universal, dar și foarte gustos. Fiind o rețetă la care țin foarte mult.
Nu este nevoie de mult timp să pregătești acest sos delicios.

Ingrediente la un 700 ml de produs gata:
 
 

Usturoi 6-8 căței, depinde de cât de iute este și mărime
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri de oțet
1 linguriță de zahăr
1 roșie mare
verdeață la alegere
apă


Roșia o mărunțesc bine.


Usturoi se ia după gust, anume atât cât vă place. Eu îl fac destul de iute. Adaug sarea, piperul, uleiul, oțetul și roșiile tocate, zahărul amestec bine cu o lingură, aproximativ 5 minute. Apoi adaug apă ca să fac plinul în caz dacă folosesc un vas de 700 g.
 
Și las să se amestece aromele și usturoiul să-și facă treaba. Și mujdeiul e gata!  Orice mâncare devine mai gustoasă cu acest sos, iar carnea marinată în el devine un deliciu. Testat ani în șir pe familia mea.
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu