Galușchi prăjite
(rețetă de post)
Se
spune că este o rețetă poloneză, dar o pregătesc și ucraineni și rușii
și bielorușii. Popoarele slavone, dar sunt sigură că se poate de regăsit
această rețetă în diverse bucătării ale lumii.
Foarte ușor de pregătit și foarte gustos. Copiii care mănâncă rău se vor lăsa cointeresați de aceste cerculețe crocante. Sunt foarte gingașe interior și crocante exterior. Iar aroma lor este de-a dreptul îmbietoare. Sunt fooooooarte gustoși, de te lingi pe degete.
Recomand cu încredere.
Ingrediente:
cartofi fierți
amidon de cartof
sare, piper
orice condiment vă place
Mod de preparare:
Fierbem cartofii, apoi îi dăm prin răzătoare, anume îi răzuim prin cele mai mici găurele.
Adăugăm amidonul și condimentele.
Creăm
aluatul, îl frământăm pe parcurs adăugând amidon până când devine
elastic și nu se mai lipește de mâini. La 7 cartofi mari am folosit
circa 250 g de amidon de cartof.
După formăm cârnăciori din aluat și îi tăiem, ca să putem forma biluțe. În mijlocul fiecărei biluțe apăsăm cu degetul.
Eu le-am prăjit pe o parte și pe alta până când s-au rumenit, cam 2-3 minute.
Mezina familiei a fost încântată de cerculețele puhave, a mâncat foarte multe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu