Steak
din ficat
Mulți evită să mănânce ficat, sunt diverse motive, fie că nu știu cum să pregătească ca să fie gustos, fie că deja se axează la bucătăriile europene și occidentale și se uită despre lucruri simple și gustoase.
Ficatul de vită este foarte gustos cu condiția că este ales și pregătit corect. Am ales ficatul de vită, deoarece este cel mai fin la gust.
Ingrediente:
ficat de vită
condimente
Mod de preparare:
Ficatul de vită trebuie spălat, decojit de pielițe, vase sangvine și grăsime. Se pune într-un vas și se toarnă apă deasupra, se lasă la înmuiat circa o oră în apă cu sare sau lapte, ca să iasă tot sângele. Dacă se omite această procedură ficatul va avea iz și gust de bovină. În lapte se pune ca să nu se simtă gustul amărui la prăjire și să fie steak-ul foarte fin.
După ce a stat un timp în apă sau lapte, scoatem carnea și o spălăm din nou. Tăiem ficatul pe bucăți circa 1 cm lățime și le punem la prăjit pe tigaia care deja e fierbinte, eu am folosit tigaie grill, am turnat puțin ulei. Ficatul l-am condimentat direct pe tigaie, așa fac mereu. Am prăjit la foc moderat circa 5-6 minute pe fiecare parte, ca să fie bine pregătit interior, să nu rămână sânge.
După ce sunt scoase de pe tigaie se lasă încă 10 minute să se odihnească, ca să se sloboadă sucul.
Am servit cu adjică, bile din cartofi și ardei gras.
Poftă mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu