marți, 28 februarie 2017



Pastă din dovlecei.



 

Rețetă pas cu pas. Rețetă de post.

Acest fel de mâncare rușii îl numesc icră din dovlecei.
Modul de preparare este foarte ușor și rapid, pentru ca să aveți o masă sănătoasă.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

2 dovlecei
2 cepe mici sau una medie
sare, piper
2 linguri ulei de măsline
mirodenii
1 linguriță de zahăr
verdeață



Dovleceii se spală și se taie cuburi, la fel și ceapa. Tigaia se încălzește, se toarnă uleiul și se adaugă legumele, se călește un pic și se adaugă sarea, piperul, zahărul și condimentele după gust. Din dovlecei va ieși zeamă, să nu vă speriați, ci invers să mai adăugați un pahar de apă, circa 200 ml. Lăsați la foc încet până când legumele devin foarte moi. Cam 10-15 minute, până când lichidul practic se evaporă.



Apoi lăsăm un pic să se răcească, transferăm legumele din tigaie în blender și omogenizăm. Adaugăm usturoi și/sau zeamă de lămâie după gust, acest punct după necesitate se poate omite. Am mai adăugat ceapă verde și pătrunjel.

Se poate de servit cu brushete, pită, lipii.


Poftă mare să aveți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu