marți, 28 februarie 2017

Babaganuș.

Rețetă de post.

 

Este un fel de pateu din vânătă, foarte gustos, se servește cu pită sau lavaș.

Vom avea nevoie de:

500 g vânătă
3 linguri pe pastă tahini
sare, piper după gust
1 lingură de suc de lămâie
3 căței de usturoi
Condimente la alegere puteți folosi piper roșu, coriandru, paprica, verdeață după plac.


 

Sunt câteva metode de prepararea a vinetei: o coci în cuptor, o coci pe grill sau metoda pe care o folosesc eu o coc pe focul deschis al aragazului, deoarece vânăta miroase a fum și are un gust specific, de parcă a fost coaptă pe cărbune, afumată.

 

O dată am avut un caz interesant, făcusem ghiveci din vinete și le-am preparat la fel, pe ochiul aragazului și venise un cunoscut în ospeție, pe care l-am servit cu ghiveci, care avea un gust fin de fum. Să știți că mi-a făcut observație, mi-a zis că am ars mâncarea, eu am zâmbit, căci de fapt așa și trebuie să fie!



După ce am curățat vinetele, le punem în blender cu restul ingredientelor menționate mai sus, omogenizăm și servim. Se înfrumusețează cu verdeață. paprica sau/și piper roșu.



Poate că în Asia se numește babaganuș, la noi este o pastă din vinete sau ghiveci.

Rețeta sosului tahini (thini) o găsiți pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu