Humus
rețetă de post
Ador humusul, este un fel de mâncare sățios și foarte sănătos, mai ales pentru sportivi în caz dacă vor proteine de ordin vegetal. Și foarte gustos!!!
Humusul se prepară din bob de năut, la sudul Moldovei și acum oamenii cresc năutul, care are un gust foarte plăcut.
Vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 g de năut
sucul unei lămâi
200 g pasta tahini
sare, piper
5-6 căței de usturoi
ulei de măsline
condimente
Năutul se spală de 2 ori și se pune la înmuiat minim 6 ore.
Se spală de 2 ori și se pune la fiert la un foc moderat o oră sau mai mult, se fierbe până este gata.
După ce l-am scos de pe foc, lăsăm cam 150-200 ml de apă fierbinte în care a fiert năutul. Restul scurgem și turnăm în năut apă rece, îl spălăm bine și veți observa că bobul se decojește, vă străduiți să curățați de pieliță bobii de năut, astfel humusul va fi mai fin.
După ce l-am decojit transferăm năutul în blender, adăugăm sare, piper după gust și restul ingredientelor specificate mai sus, adaugăm și apa lăsată din năut și orice alt condiment pe care-l preferăm, eu am adăugat oregano.
Apoi omogenizăm bine până când primim o pastă fină. Consistența pastei o reglați după placul vostru.
Servim cu pită sau lipie.
La urmă se adaugă ulei de măsline pe margini și se mănâncă repede până nu văd alții!)))))
Nimic complicat, dar câtă plăcere!
Poftă să aveți!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu